Voorbeeld brief van gemeente

Bespreek hier wat de juridische mogelijkheden zijn tegen houtrookoverlast.
Plaats reactie
vuurkorf
Site Admin
Berichten: 1402
Lid geworden op: 04-09-2015 22:42

Voorbeeld brief van gemeente

Bericht door vuurkorf » 08-10-2016 20:35

Op .. maand jaar hebben wij uw melding/verzoek om handhaving ontvangen aangaande de door u ervaren stookoverlast. Op Â…Â…Â…..hebben wij de onderstaande brief gestuurd aan de bewoners vanÂ…Â…Â…Â…..

Op ………een melding ontvangen aangaande stookoverlast. Deze overlast wordt ervaren als gevolg van uw stookgedrag. Wij hebben u reeds de “Toolkit stookoverlast overhandigd” en een toelichting gegeven over de wet- en regelgeving over de stookinrichting en opstelling van deze.

Artikel 7.22 van het Bouwbesluit 2012; restrisico gebruik bouwwerken, open erven en terreinen. Artikel 7.22 bepaalt onder andere dat het onverminderd het bij of krachtens het Bouwbesluit of de Wet milieubeheer bepaalde het verboden is in, op of aan een bouwwerk handelingen te verrichten of na te laten, waardoor op voor de omgeving hinderlijke of schadelijke wijze rook, roet, walm of stof wordt verspreid.

De gemeente Kaag en Braassem wordt met enige regelmaat geconfronteerd met soortgelijke meldingen of verzoeken tot handhaving. Bij voorkeur treden wij met de betrokkenen (zowel de gehinderde als de stoker) in gesprek om zo de ervaren overlast bespreekbaar te maken en deze - bij voorkeur – minnelijk te beëindigen. Iedere betrokkene kan daar zijn of haar steentje aan bijdragen.

Wij verzoeken u allereerst de toolkit nogmaals goed door te nemen. Binnen enkele dagen zal een toezichthouder van de gemeente contact met u opnemen om het vervolg van de ingekomen melding te bespreken. Mocht u voor die tijd vragen hebben over deze brief of de toolkit, neemt u dan contact op met een toezichthouder via xxx
Met vriendelijke groet,


Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem,
namens hen,
senior medewerker dienstverlening, vergunningen, toezicht en handhaving,
M. Bril

Plaats reactie