Gemeente Rijnwaarden

Mag een hottub met houtkachel in de tuin geplaatst worden?
Plaats reactie
vuurkorf
Site Admin
Berichten: 1402
Lid geworden op: 04-09-2015 22:42

Gemeente Rijnwaarden

Bericht door vuurkorf » 01-08-2016 20:45

Op uw vraag in uw mail van 27 juli 2016 ”Op http://www.badenvanhout.nl/nl/informatie/hottub-in-stad staat dat je voor een hottub geen vergunning nodig hebt. Klopt dit?” luidt het antwoord: ja, indien aan de voorwaarden voor vergunningvrij bouwen wordt voldaan.

Voorwaarden vergunningvrij bouwen
Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) jo. het Besluit omgevingsrecht (Bor), Bijlage II, hoofdstuk II Artikel 2, 10e lid, is een omgevingsvergunning voor activiteiten als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a of c, van de wet (Wabo) is niet vereist, indien deze activiteiten betrekking hebben op tuinmeubilair, niet hoger dan 2,5 m. Volgens Bor, Bijlage II, hoofdstuk II Artikel 3, vijfde lid is een omgevingsvergunning voor een activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a, van de wet (Wabo) niet vereist, indien deze activiteit betrekking heeft op een zwembad, bubbelbad of soortgelijke voorziening, dan wel vijver op het erf bij een woning of woongebouw, mits deze niet van een overkapping is voorzien.

Inrichting
Indien de stookinstallatie deel uitmaakt van een inrichting, dient deze te voldoen aan de regels van het Activiteitenbesluit milieubeheer. Meer informatie hierover kunt u vinden op: wetten.overheid.nl.

Algemene plaatselijke verordening Rijnwaarden
Volgens artikel 5.34, eerste lid, van de Algemene plaatselijke verordening (APV) van gemeente Rijnwaarden is het verboden in de openlucht afvalstoffen te verbranden buiten inrichtingen in de zin van de Wet milieubeheer of anderszins vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. Hierop zijn uitzonderingen/ontheffingen mogelijk, die eveneens in dit artikel zijn geregeld.

Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen me de behandelaar van uw mail, de heer Jan Gerritzen, via ons algemene telefoonnummer (0316) 56 56 00. Meer informatie over onze APV kunt u vinden op: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl.

Plaats reactie