Gemeente Loppersum

Mag een hottub met houtkachel in de tuin geplaatst worden?
Plaats reactie
vuurkorf
Site Admin
Berichten: 1402
Lid geworden op: 04-09-2015 22:42

Gemeente Loppersum

Bericht door vuurkorf » 28-07-2016 16:45

Om erachter te komen of u vergunning plichtig bent voor het plaatsen van een hottub, verwijs ik door naar de site: www.omgvingsloket.nl

U heeft via de e-mail aandacht gevraagd voor rookhinder/houtrook en de handhaving hieromtrent.
Onze gemeenteraad heeft hierover gesproken op 30-11-2015. Duidelijk is voor onze gemeente dat er geen hanteerbare, heldere en harde criteria ten aanzien van rookhinder zijn, waarop de gemeente kan handhaven. De gemeente is niet het bevoegd gezag ten aanzien van het stellen van aanvullende normen op het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit is immers direct werkend. Volgens de toelichting op het Bouwbesluit is het uitdrukkelijk niet de bedoeling dat gemeenten nog algemene of nadere eisen gaan stellen ten opzichte van artikel 7.22 Bouwbesluit. Verder is het niet aan de gemeente om landelijke wet- en regelgeving te ontwerpen. De APV volgt de landelijke lijn, is conform de model-APV. Handhaving zal indien aan de orde op grond van de APV, dan wel via het Bouwbesluit plaatsvinden.
Overigens komen in onze plattelandsgemeente zeer incidenteel meldingen over houtrook voor. In het milieubeleidsplan van de gemeente is opgenomen dat we voorlichting en informatie (blijven) geven over preventie van stook- en rookoverlast vanuit woningen.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd

Plaats reactie